Er jeg en god mor?

Det spørgsmål har jeg stillet mig så mange gange i 6 år? Hvornår er man en god mor? Er jeg god nok til mine børn hvis jeg en dag er træt og brugt, og har ikke overskud nok? Er jeg god nok hvis jeg siger nej i hård tone? Ej jeg god nok hvis de ikke få legetøj hver uge? 

Man kan ikke være en perfekt forældre, man kan være god nok i bestemte situationer, og i morgen kan alt starte forfra? En god mor er ikke kun den som siger ja, eller køber alt til ens børn. eller skæller aldrig ud. Alle er gode nok på deres måde. 

Min måde at være mor er at jeg aldrig skal være ligesom mine forældre, bare fordi de aldrig har sagt at de elsker mig eller at de er stolt af mig. Det er vigtig for mig som mor at fortælle mine børn at jeg elsker dem og at jeg er meget stolt af dem. At lære dem hvis de gøre noget forkert og vise hvordan tingene hænger sammen. At de kan komme til mig og snakke med når de følger noget i deres hjerte er så meget vigtig for mig. Og heldigvis gøre det, selvom lige nu er tingene som de følger slet ikke alvorlige.

Som forældre kan man hurtig føle sig alene, men vi gå alle sammen gennem de samme situationer. Men lige når man er ind i, føler man sig verden dårligste forældre. At vide at man ikke er alene i og at alle gå igennem det samme, det er guld værd.

Jeg kunne ønske mig, at alle førstegangsmødre- og fædre fik den her bog i hånden. Og jeg vil har ønsket mig at vi havde selv læst den for 6 år siden. Så havde vi sparret os for mange tanker og andre ting.

Den giver dig en tyvstart på måske senere erfaringer, forhåbentligt langt fra så dyrt købte som mine. Den giver dig blikket ude fra på dit liv, så du kan vælge det bedste for lige præcis jer. Den tager fat ved roden af en hel masse misforståelser og bremseklodser i hverdagens trummerum. Den vil bringe jer tættere sammen.

Hvis du vel vide mere:

Smilla Lynggaard er familierådgiver og oprindeligt uddannet pædagog. Hun har siden specialiseret sig i konflikthåndtering, den svære samtale, særligt sensitive og relations coaching – ja, og meget andet i virkeligheden.

Hvis du vil vide mere, så finder du mere læsestof på hendes hjemmeside: www.smillalynggaard.dk – og hun er selvfølgelig også på Instagram og Facebook.

Bogen købes her.

Inden længe kommer ligeledes en uddybende anmeldelse på Momster Test af tre forskellige mødre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen